Oyun Terapisi

Oyun terapisi, çocukların duygusal, sosyal veya davranışsal zorluklarına yardımcı olmak için tasarlanmış bir terapi yöntemidir. Oyun terapisi, çocukların kendilerini ifade etmelerine,

duygularını ifade etmelerine, özgüvenlerini geliştirmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Oyun terapisi, oyuncaklar, tahta oyunlar, kağıt-kalem oyunları, sanat ve el sanatları, kuklalar, kumlu oyun setleri ve diğer çeşitli materyaller kullanarak gerçekleştirilir. Oyun terapistleri, çocukların oyun oynamalarını ve oyun sırasında ortaya çıkan duygusal ve davranışsal davranışlarını gözlemleyerek, çocukların duygusal ve sosyal zorluklarına ilişkin ipuçları toplarlar.

Oyun terapisi, çocukların duygularını, deneyimlerini ve düşüncelerini ifade etmelerine yardımcı olur. Çocuklar oyun sırasında kendilerini daha rahat ifade ederler ve hissettikleri duyguları daha iyi anlamalarına yardımcı olur. Terapistler, çocukların kendilerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için, çocukların duygularını ve düşüncelerini keşfetmelerine yardımcı olurlar.

Hizmetler

TOKSİK BİR İLİŞKİ Mİ YAŞIYORUM?

Toksik ilişki nedir ya da toksik ilişki ne demek? Son zamanlarda genellikle karşımıza çıkan bir kavramdır.
Devamı...

Sağlıklı İletişim

            SAĞLIKLI İLETİŞİM İletişim günlük hayatın olmazsa olmazı. İlişkilerin seyrini belirleyen, kalitesini oluşturan, sağlıkla devam edebilmesini sağlayan en önemli faktör iletişimdir. Peki sağlıklı iletişim nedir? Hadi inceleyelim...     Etkili ve sağlıklı bir iletişimin ilk kuralı etkili bir dinleyici olmaktır. Tamamen kendinizi savunmak için girmiş olduğunuz bir iletişim kaliteyi düşürür. Bu haldeyken konunun özünde kalamaz ve çözüm odaklı olamazsınız. Konu dallarına ayrılır ve süreç çok daha karmaşık bir hal alabilir. Bu yüzden iletişimde ilk aşamada konuya sadık kalarak dinlemek ve karşınızdaki kişiye onu anladığınızı hissettirebilmek çok önemlidir.       Yine sabırda en önemli faktörlerden biridir. Karşınızdaki kişi sözünü bitirmeden konuya dahil olmak iletişimin kalitesini düşürebilir ve konuyu bölebilir. Sabırla karşınızdaki kişiyi dinlemeli ve sözünü bitirdikten sonra sözlerinizi dile getirmelisiniz.  ...
Devamı...

Mutlu Bir İlişki

Çok iyiyiz, çok mutluyuz, harika bir çiftiz” demek yeterli değil. Belki de ilişkiniz, teşhis edemediğiniz bir hastalığın pençesinde kıvranıyor.
Devamı...